Laboratoriedyrkede Diamanter

Ønsker du at købe en laboratoriedyrket løs diamant eller ring? Vælg en diamant blandt de tusindvis af certificerede diamanter i vores samling.

BOOK EN VIRTUEL AFTALE

RING TIL OS I DAG: 020 35852295

VELKOMMEN TIL RÊVE DIAMONDS

Søg i vores lager nedenfor eller book en virtuel aftale med en af vores diamant- og smykkeeksperter via telefon eller zoommøde.

 

Your order

Diamond:
Price:
VAT:
TYPICAL HIGH STREET PRICE:
Total price:
In Stock

Lab-grown diamanter, også kaldet laboratorieskabte diamanter, menneskeskabte diamanter eller syntetiske diamanter, er skabt ved hjælp af meget avancerede teknologiske processer inden for strengt kontrollerede laboratorieforhold, der efterligner det miljø, hvorunder naturlige diamanter dannes i kappen under jordskorpen.

I de senere år har bevidstheden om etiske bekymringer vedrørende de humanitære og økologiske spørgsmål omkring minedrift af diamanter kombineret med de høje omkostninger ved minerede naturlige diamanter øget populariteten af laboratoriedyrkede diamanter.

populariteten af laboratoriedyrkede diamanter. Hvis du overvejer at købe et smykke, der indeholder en syntetisk diamant, kan du være interesseret i at læse vores guide til dette fascinerende alternativ til naturlige minerede diamanter:

En laboratoriedyrket diamant er i det væsentlige en diamant. Disse laboratorieskabte ædelstene er unikke, fordi de faktisk er rene kulstofdiamanter, der viser identiske optiske, fysiske og kemiske egenskaber som naturlige diamanter. Den eneste forskel er, at disse diamanter ikke dyrkes af Moder Natur, men af "mennesket".

Hvis du køber din laboratoriedyrkede diamant fra en legitim kilde, er der virkelig ingen forskel mellem en naturligt forekommende diamant og en laboratoriedyrket diamant dyrket i et laboratorium bortset fra "oprindelsen". Mange mennesker antager fejlagtigt, at laboratoriedyrkede diamanter ikke er ægte diamanter, og at de er "falske diamanter", men med hensyn til struktur er de bare de samme som naturlige minerede diamanter.

HVAD ER LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER EGENTLIG, OG ER DE ÆGTE DIAMANTER
HVORDAN SKABES MENNESKESKABTE DIAMANTER

To metoder er blevet udviklet til at skabe laboratoriedyrkede diamanter inden for laboratorieforhold. HPHT, som står for højtryk, høj temperatur og CVD, som refererer til kemisk dampaflejring. I begge processer bruges en diamantkrystal eller plade som et frø til at starte væksten af den laboratoriedyrkede diamant.

HPHT (højtrykshøjtemperatur) er den traditionelle metode til fremstilling af syntetiske diamanter. Den laboratorieskabte diamant dyrkes i en lille kapsel placeret inde i en mekanisme (en presse), der er i stand til at generere ekstremt høje tryk. Den menneskeskabte diamant er dannet af en smeltet metallegering, såsom jern, nikkel eller kobolt. I kapslen udsættes diamantpulveret for ekstremt høje tryk og temperaturer, som opløser den smeltede metalflux.

Dette krystalliserer derefter over flere uger på frøet for at danne en eller flere syntetiske diamantkrystaller. Naturlige minerede diamanter vokser som oktaedrisk, men disse laboratoriedyrkede diamantkrystaller viser almindeligvis kubiske ansigter såvel som oktaedriske.

HVORDAN LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER FREMSTILLES INFOGRAFIK

HVORDAN LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER FREMSTILLES INFOGRAFIK

CVD (kemisk dampaflejring) er den nyere metode til fremstilling af syntetiske diamanter og kaldes også LPHT (lavtryksvækst og høj temperatur. Denne videnskabelige proces skaber den menneskeskabte diamant inde i et vakuumkammer fyldt med en gas indeholdende kulstof såsom metan. En energikilde nedbryder gasmolekylerne, og ved denne proces bevæger kulstofatomerne sig nedad til de flade diamantfrøplader.

Som med HPHT sker krystallisation af diamanten overalt mellem flere uger og måneder, og det er den tid, der er tilbage til vækst, der bestemmer tykkelsen af den laboratorieskabte diamant. Antallet af producerede krystaller afhænger af antallet af frøplader og kammerets størrelse. De har ofte en ru kant af sort grafit og viser en brun farve, som varmebehandling kan fjerne, før de vender den syntetiske diamant.

 

Mens disse ædelsten er skabt af den samme primære proces og har den samme grundlæggende struktur, adskiller laboratorieskabte diamanter sig fra natursten. Den største forskel mellem laboratorieskabte diamanter og naturlige minerede diamanter, der kan observeres, er stenenes klarhed. Derudover siges HPHT-processen at producere menneskeskabte diamanter, der er langt mere robuste og slidstærke end naturlige diamanter.

HVORDAN ADSKILLER LABORATORIESKABTE DIAMANTER SIG FRA NATURLIGE DIAMANTER
HVORDAN KAN LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER IDENTIFICERES UD FRA NATURLIGE DIAMANTER

Med stigningen i produktionen af syntetiske diamanter til brug i smykker er der tilsvarende sket en enorm forbedring i farven og klarheden af laboratorieskabte diamanter og en stigning i karatvægten. Gemologer og juvelerer indrømmer, at med forbedringen af kvaliteten af menneskeskabte diamanter bliver det mere udfordrende at identificere disse ædelstene, da deres kemiske og fysiske egenskaber meget tæt replikerer naturlige diamanter. I de sidste 30 år har laboratoriet ved Gemological Institute of America (GIA) imidlertid grundigt analyseret og studeret syntetiske diamanter for at sætte dem i stand til at identificere dem bortset fra naturlige diamanter. Faktisk rapporterer GIA, at de kun har set et lille antal menneskeskabte diamanter indsendt ubevidst til deres officielle klassificeringsrapporter.

Denne GIA viser mange af de karakteristiske visuelle træk ved de to slags syntetiske diamanter:

  • HPHT syntetisk CVD syntetisk
  • Ujævn farvefordeling/jævn farvefordeling
  • Kornmønstre/ingen kornmønstre
  • Usædvanlige fluorescensfarver
  • Fluorescens farvemønstre
  • Lejlighedsvis fosfor
  • Metalliske fluxindeslutninger/lejlighedsvise mørke præcise indeslutninger
  • Ingen stammemønstre/båndede stammemønstre
  • Mulig indskrift på bælte.

De visuelle træk ved syntetiske diamanter, som GIA har identificeret, er baseret på de egenskaber, der vises af en række af disse menneskeskabte diamanter. Det er dog værd at huske på, at ligesom naturlige diamanter vil ikke alle laboratorieskabte diamanter vise alle disse funktioner. Derfor bør identifikation af en syntetisk diamant være baseret på, at diamanten viser så mange specificerede funktioner som muligt.

Syntetiske diamanter fremstillet ved CVD-processen har forskellige gemologiske egenskaber end HPHT-laboratorieskabt diamantdyrket materiale.

Menneskeskabte farvede diamanter, der er skabt ved hjælp af HPHT-processen, udviser meget ofte ujævn farve. Dette skyldes, hvordan urenheder, f.eks. nitrogen eller bor, inkorporeres i den syntetiske diamant under dannelsen. Naturlige diamanter viser meget lejlighedsvis en vis farvezoneinddeling, men dette er ikke i det geometriske mønster, der vises af HPHT Laboratorieskabte diamanter. Farvezonering i farvede HPHT menneskeskabte diamanter vedrører de forskellige krystalflader, hvilket resulterer i andre mønstre end dem, der ses i naturlige diamanter. I modsætning hertil udviser CVD-skabte syntetiske diamanter typisk ganske jævne farve- og båndstammemønstre, og de er af høj klarhed med få, hvis nogen, små mørke kulstofindeslutninger.

I HPHT laboratorieskabte diamanter kan man ofte se inkluderingen af størknet fluxmetal. Dette ses som sort og uigennemsigtigt i transmitteret lys, men viser en næsten metallisk glans i reflekteret lys. Dette skyldes fluxmetallegeringen, der bruges til at dyrke den menneskeskabte diamantholdige elementer som nikkel, kobolt og jern. Faktisk kan syntetiske diamanter med en høj andel af metalliske indeslutninger afhentes med en magnet. Menneskeskabte diamanter skabt af CVD-processen dannes forskelligt; derfor har de ikke metalliske indeslutninger. Nogle naturlige diamanter indeholder mørke indeslutninger af grafit eller et andet mineral, men disse indeslutninger har ikke en metallisk glans.

Hvis en naturlig diamant undersøges mellem to polariserende filtre placeret i en 90-graders vinkel, vil den ofte vise et lyst krydsklækket eller mosaikmønster af interferens eller "belastning" farver. Dette sker på grund af de belastninger, der er placeret på den naturlige diamant, mens den dannes i jordens kappe eller under dens udbrud til overfladen. Da menneskeskabte diamanter dannes i et kontrolleret miljø uden udsving i tryk eller ændringer i stressniveauer, udviser de tilsvarende ingen belastning eller svagt båndede belastningsmønstre. Det største problem, som GIA har identificeret, er identifikationen af meget små diamanter eller nærkamp, som kan omfatte både naturlige og laboratorieskabte syntetiske diamanter. For at hjælpe smykkehandlen med at overvinde dette problem har GIA udviklet et automatiseret instrument, der gør det muligt at teste meget små diamanter. Som en del af deres igangværende forskningsprogram om menneskeskabt har de for nylig oprettet en CVD-vækstfacilitet, hvor de kan producere deres egne syntetiske diamanter til undersøgelse.

Den bedste måde for en forbruger at finde ud af, om en diamant er naturlig eller laboratorieskabt, er altid at anmode om et certifikat ved køb af ædelstenen bede om sit certifikat (du bør ikke købe diamanter, der ikke ledsages af et sådant dokument). Diamantcertifikater (se nedenfor) udstedt af GIA eller IGI angiver, om stenen er en laboratoriedyrket eller en naturlig diamant.

Laboratorieskabte Diamanter - Ofte stillede spørgsmål

HVORNÅR BLEV LABORATORIESKABTE DIAMANTER UDVIKLET?

Det første bevis på, at forskere skabte syntetiske diamanter, går så langt tilbage som i slutningen af 1800-tallet til 1920'erne. Disse første kreationer blev imidlertid analyseret, men ikke bekræftet. I 1940'erne begyndte amerikanske, svenske og russiske forskere formelt at dyrke laboratorieskabte diamanter ved hjælp af processerne HPHT og CVD.

Omkring 1953 blev de første rapporterede små krystaller af syntetiske diamanter dokumenteret. Produktionen af større menneskeskabte diamanter til smykkefremstilling og industrielle formål begyndte i midten af 1990'erne.

HVILKE FARVER FÅS MENNESKESKABTE DIAMANTER I?

For dem, der sætter pris på fancy farvede ædelstene, er laboratorieskabte diamanter fremstillet ved HPHT-processen generelt gule, orangegule eller brungule. Næsten alle er type IIb, som er sjælden i naturlige diamanter. Ved at tilføje bor til vækstprocessen dannes blå laboratorieskabte diamanter. Lyserøde og røde menneskeskabte diamanter, der er mindre almindelige, kan produceres ved at udsætte krystallen efter vækst for varmebehandlingsprocesser, der involverer opvarmning og stråling og opvarmning. Farveløse HPHT-syntetiske diamanter er meget udfordrende at skabe, da nitrogen skal udelukkes fra vækstprocessen; Derfor kræves ændringer af vækstbetingelserne og udstyret.

CVD syntetiske diamanter er normalt grålige eller brunlige i farver. Tilsætningen af en lille mængde bor eller nitrogen i kammeret vil skabe gule, lyserøde-orange eller blå diamanter. Farveløse krystaller er lettere at producere med denne metode, men de kræver længere tid til at vokse. Mange CVD lab-skabte farveløse diamanter til rådighed menes oprindeligt at have været brune krystaller affarvet af HPHT udglødning. CVD syntetiske diamanter er oftest type IIa.

Fancy farvede laboratorieskabte diamanter sælges til forholdsvis rimelige priser sammenlignet med deres naturlige fancy farvede diamantmodeller.

ER LABORATORIESKABTE DIAMANTER DE SAMME SOM SIMULEREDE DIAMANTER?

Der er utvivlsomt en vis forvirring mellem menneskeskabte diamanter og simulerede diamanter, men det enkle svar på dette spørgsmål er NEJ, de er IKKE de samme. Simulerede diamanter har ikke de samme fysiske egenskaber som naturlige diamanter. Til sammenligning har menneskeskabte diamanter de samme materialeegenskaber og elementer som naturlige diamanter; de stammer bare fra laboratoriet i stedet for fra jorden.

Laboratorieskabte diamanter er menneskeskabte diamanter, der består af egentlige carbonatomer arrangeret i den karakteristiske diamantkrystalstruktur på samme måde som naturlige diamanter dannes. Diamantsimulatorer, såsom kubisk zirkonia og moissanit, er diamant-look-alikes. De ligner udseendet og egenskaberne af naturlige diamanter, men har en anden kemisk struktur end ægte diamanter, så de er ikke ægte kulstofkrystaller; de efterligner blot udseendet af en diamant.

En diamantsimulator kan være kunstig, naturlig eller i nogle tilfælde en kombination af disse. Mens deres materialeegenskaber er meget forskellige fra naturlige eller menneskeskabte diamanter, har simulatorer visse ønskede egenskaber, der ideelt egner sig til efterligning. Uddannede gemologer er i stand til at skelne naturlige og syntetiske diamanter fra diamantsimulatorer, primært ved visuel inspektion.

LIGNER EGENSKABERNE VED LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER DE NATURLIGE DIAMANTER?

Menneskeskabte diamanters egenskaber afhænger i høj grad af fremstillingsprocessen. Nogle laboratorieskabte diamanter har egenskaber som hårdhed, varmeledningsevne og elektronmobilitet, der er langt forbedret til mange naturligt dannede diamanter. Af denne grund anvendes syntetiske diamanter i vid udstrækning i industrielle processer såsom i kølelegemer, skære- og poleringsværktøjer og slibemidler. Elektroniske anvendelser af menneskeskabte diamanter er under udvikling, og syntetiske diamantdetektorer af ultraviolet (UV) lys eller højenergipartikler anvendes på højenergiforskningsfaciliteter. På grund af sin unikke kombination af termisk og kemisk stabilitet, lav termisk ekspansion og høj optisk gennemsigtighed i et bredt spektralområde er syntetiske diamanter hurtigt ved at blive det mest populære materiale til optiske vinduer i CO2-lasere og gyrotroner med høj effekt. Det anslås, at 98% af diamanter af industriel kvalitet nu er menneskeskabte diamanter.

ER LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER DYRE?

En laboratoriedyrket diamant er ca. 50% -70% billigere end en naturligt udvundet diamant med tilsvarende klarhed, slibning, farve og størrelse.

Mens laboratorieskabte diamanter bliver populære hos dem, der er bekymrede over de etiske legitimationsoplysninger for nogle aspekter af diamantminedrift eller er på et budget, er denne prisforskel for mange ikke et stort nok incitament til at vælge dem frem for naturlige diamanter. Dette gælder især for dem, der køber et diamantsmykke som en investering.

ER DER NOGEN FORDELE VED AT VÆLGE LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER?

Hvis prisen er en faktor i dit valg af en ædelsten, så er en af de største fordele ved at købe en laboratoriedyrket diamant, at den bliver billigere. Derudover udviser menneskeskabte diamanter normalt ikke store og synlige indeslutninger. Derfor, hvis det faktum, at du kan købe en fejlfri eller næsten fejlfri diamant til en lavere pris end den, du ville betale for fejlfri naturlig diamant, appellerer, så er en laboratorieskabt diamant noget for dig.

KAN JEG BÆRE EN LABORATORIEDYRKET DIAMANT SOM MIN FORLOVELSESRING?

Hvis du er etisk drevet og ønsker at kombinere kvalitet, stil og pris med dit ønske om at beskytte miljøet, så er muligheden for en lab-grown forlovelsesring som midtpunkt et godt valg. Plus, du vil ikke ofre udseendet af, hvad der muligvis er det vigtigste smykke, du nogensinde vil bære med en diamantforlovelsesring.

HVOR KAN JEG KØBE LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER AF ALLERBEDSTE KVALITET?

Hvis du nu har besluttet, at du gerne vil købe den allerbedste kvalitet laboratoriedyrket diamant, vil du være klogt at købe din laboratorieskabte diamant fra en legitim og respekteret diamantforhandler. Denne forhandler vil give dig certificering af, at dit valg af menneskeskabt diamant er blevet dyrket i laboratoriet udviser nøjagtig den samme sammensætning som naturlige minerede diamanter.

HVOR KAN JEG KØBE DE ALLERBEDSTE LABORATORIESKABTE DIAMANTER I STORBRITANNIEN?

Rêve Diamonds var de første i Storbritannien til at introducere laboratoriedyrkede diamanter på markedet. Vores værksted i London tilbyder et uovertruffet serviceniveau, håndlavede vielsesringe, vedhæng, armbånd og øreringe. Hver diamant leveres med et ægthedscertifikat fra et førende diamantklassificeringslaboratorium, såsom GIA, HRD eller IGI.

Føl dig sikker på, at du vælger de perfekte diamantsmykker til en elsket, når du konsulterer vores berømte eksperter online eller besøger vores showroom i London.

 

Laboratoriedyrket diamant til salg i London UK

Billede: Laboratoriedyrket diamant til salg i London UK © Reve Diamonds

Tag ikke bare vores ord for det. Her er hvad vores glade kunder har at sige:

Jeg tog til flere steder for at få en skræddersyet forlovelsesring, men brugte Reve til sidst. Milena var fantastisk. Hun gik os gennem design og rock markering og var yderst hjælpsomme og imødekommende. På intet tidspunkt forsøgte hun heller ikke at sælge mig. Jeg kan varmt anbefale hende og har allerede anbefalet hende til mine venner.”

★★★★★

Udforsk vores samlinger